Woon en zorgcentrum DE FOYER

A A A

“45% van de 70-plussers heeft een reëel risico om ondervoed te raken, 12% is daadwerkelijk ondervoed. Dat zijn de cijfers van een recent onderzoek bij 3641 70-plussers”, staat in Knack (25/08/2013) te lezen. De cijfers liegen er niet om. Daarom dat WZC De Foyer er alles aan doet om ondervoeding bij zijn bewoners te voorkomen. Ondervoeding voorkomen is noodzakelijk om “de levenskwaliteit van ouderen te verhogen en hun autonomie tot op hoge leeftijd te verbeteren.”

Zien eten, doet eten

In WZC De Foyer treedt het spreekwoord ‘zien eten, doet eten’ in werking. Met de vlottende uren die wij hanteren, kiest u zelf wanneer u eet.  Maar, u eet steeds in het bijzijn van uw medebewoners  in de leefzaal. Wij bieden het eten ook aan in buffetvorm. Daardoor kan u zoveel eten opscheppen als u zelf wenst. Wat merken wij? Ondervoeding is in WZC De Foyer volledig verdwenen. Door de lekkere maaltijden scheppen onze bewoners zelfs vaak een tweede keer bij.

Elke dag opnieuw biedt onze keuken gevarieerde en gezonde gerechten aan. Geur en smaak spelen daarbij ook een belangrijke rol om ondervoeding te voorkomen. Ondanks dat wij minder zout en vet gebruiken, wat toch twee sterke (zei het ongezonde) smaakmakers zijn, zijn onze gerechten toch steeds lekker. Als gezond alternatief gebruikt onze keuken kruiden zoals basilicum, peterselie, tijm en vele andere soorten.

Externe link: http://plusmagazine.knack.be/nl/011-8783-Ondervoeding-bijouderenonderschat-enonderbehandeld.html